CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 04:18:04 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3
  Print  
Author Topic: Last.fm radio će se uskoro naplaćivati  (Read 2263 times)
Tamer
Administrator
Killah!

:\/

danilocrni@hotmail.com
View Profile WWW Email
« on: March 25, 2009, 09:45:07 AM »

Kako je zvanično objavljeno na Last.fm blogu, ukoliko budete želeli da slušate Last.fm radio, moraćete izdvojiti 3$ za mesečnu pretplatu, i to će uskoro stupiti na snagu. Sem ako ne živite u USA, Velikoj Britaniji ili Nemačkoj, kojima će ovaj servis i dalje biti besplatan. Ostale usluge koje ovaj najpopularniji web radio servis nudi (skroblovanje, preporuke, itd.) će ostati besplatne za sve.

Izvor

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #1 on: March 25, 2009, 09:56:35 AM »

Hmmm... sad mi je jasno nešto. Pre neki dan sam ko zna kako došao do "objave" nekog usera na last.fm gde je nešto ishisterisao i bez konkretnog reda i objašnjenja spominjao last.fm, CBS i nacizam, tražeći od drugih korisnika da se odjave od korišćenja. Ljudi ga, naravno, iznapušavali, što je logično jer retard nije ama baš ništa objasnio - ali izgleda da je ovo bio razlog.

Ako ostave ostale usluge besplatne, onda to i nije neko naročito ograničenje. Oni moraju da isplaćuju nadoknade svakome za puštanje pesama, kao i svaki pravi radio u zemljama gde je to regulisano i sprovodi se, tako da je stvar jasna, tu je nešto očigledno zapelo. Za skroblovane stvari, naravno, ne plaćaju, jer se računa da korisnik ima legalno kupljenu kopiju ili mp3, pa se ne može do besvesti naplaćivati tako nešto.

Hvala za info! Wink

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #2 on: March 25, 2009, 12:35:34 PM »

Eh, ja njima sve oprastam jer je stvarno revolucionaran servis. Radio konkretno sam redje slusao, ali nedostajace mi mogucnost da slusam to besplatno. Uostalom, 3$ per month je stvarno mizerno niska cena, i svako bi to trebao da plati. Mozda cu i ja ako bih hteo malo vise da slusam radio...
« Last Edit: March 25, 2009, 03:47:00 PM by pawwa » Logged

...drifting in memory...
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #3 on: March 25, 2009, 12:45:22 PM »

Iako nisam to očekivao ovako u teoriji, u praksi mi se pokazalo da je klasičan net radio mnogo bolje rešenje nego ovaj last.fm-ov. Mislim, ima svoje prendosti naravno, ali u globalu mi je nezahvalnije slušalačko iskustvo.  Undecided

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Volaric
Guest
« Reply #4 on: March 25, 2009, 03:24:22 PM »

Mislim da je to ok. Do sada nije ni postojao pristup preslusavanju izvodjaca, tj. jeste u minimalnoj meri, po dve tri trake svakog izvodjaca. I to krajnje nasumicno, posto je jedini nacin bio da se slusas taj umetnik, muzicar, i njemu slicni da se pusti similar artist radio. Pretpostavljam da ce ovo omoguciti preslusavanje celih albuma, sto je super, jer za te pare nigde ne mozes da slusas toliiko muzike, naravno uzimam u obzir da nema piraterije. Do sada je bilo cudnih stvari. Recimo, pretplatio sam se na last fm za sumu od nekih 220 dinara mesecno (koja pakla cigareta, neki jeftin casopis, inace duplo jeftinije od Telenor akcije za preuzimanje muzickog sadrzaja) i imam mogucnost da vidim ko i kada posecuje moj profil, nema reklama (ni za mene ni za ljude koji mi gledaju profil) i mogu da slusam loved tracks koliko hocu (al iskljucivo od prve na listi, pa redom) Nije mi bas jasno kako su to regulisali. Seksi crni kvadratic ne smem zaboraviti. Cheesy  Ako uzmemo u obzir da je prosecna cena trake, bilo gde, jedan dolar, ovo je vise nego jeftino, zar ne. Smiley

@ stalker. U cemu je razlika izmedju last.fm strima, i tih net radio stanica? Pretpostavljam da mislis na radio emisije, i live striming jel, cega jos uvek nema na last.fm-u.
« Last Edit: March 25, 2009, 03:27:10 PM by Volarić » Logged
sektosikso
Killah!

sectatsix@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #5 on: March 25, 2009, 03:33:49 PM »

a zashto su iskljuchene ove tri zemlje?
a shto se tiche samo vesti, mislim da je ok, ko slusha taj radio, 3e je nishta za toliku bazu...

sektosikso
Killah!

sectatsix@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #6 on: March 25, 2009, 03:37:28 PM »

aha..nashao sam

Joost, HodgeStar, et al:

These are the countries in which we have the most resources to support an ad sales organization, which is how we earn money to pay artists and labels for their music.  We are focused on the US, UK, and Germany as key markets, with the help of the CBS Interactive salesforce and our own sales team here in London. Our headquarters are in the UK and we’ve always had a strong presence in DE.

And so we’ve made the decision to focus on these markets for free streaming radio. We are still available worldwide and while listening is subscription, all the other rich content on the site is still free.

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #7 on: March 25, 2009, 03:40:29 PM »

@volarić - Pa i ne, realno retko, da ne kažem skoro nikad, ne naletim na neku baš emisiju, već se radi o izboru muzike. Na last.fm najčešće slušam taj similar artists radio (ili ponekad group radio) i nekad je prihvatljiv, nekad bezveze, jer funkcioniše po nekoj statističkoj metodi čiji rezultati mi baš ne odgovaraju.

Evo šta sam u poslednje vreme slušao, tj. kako sam se dovijao - ako idem na Joey Beltram radio, dobijem prilično ok (ali jako brzo predvidljiv i sa ponavljajućim numerama) izbor pre svega detroitskog zvuka. Ali ne daj Bože da ukucam Plastikmana, tu 90% veze sa vezom nema muzički, ide uglavnom taj fensi hopa-cupa minimal tehno zbog povezanosti sa Richie Hawtinom kao takvim, ali sa njegovim radom pod imenom Plastikman tu možda ima koliko-toliko veze Monolake koji iskoči ponekad i još par imena u vr' glave.

Kod net radija sa konkretnim blokovima "ljudski biranih" plejlisti to mnogo bolje i koherentnije zvuči. Najčešće slušam Intergalactic FM, electro kanal, i tu iznenađenjima nikad kraja, bukvalno držim na stolu blokčić na kom zapišem nešto ako mi se jako sviđa. Ako je neki krš blok, znam da će biti takav do kraja i onda se ne moram cimati da trpim koješta zbog potencijalno dve dobre pesme, gasim ili tražim drugi radio. I obratno, ako je super blok, lakše istrpim poneki promašaj (1 u 10).

Btw, nisam uopšte siguran da će last.fm omogućiti slušanje celih albuma. Iz više razloga nije zgodno, a i onda šta sprečava neke etikete da plate registraciju za tih 3 dolara, namerno puštaju do besvesti svoju muziku i onda traže pare od last.fm? Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Volaric
Guest
« Reply #8 on: March 25, 2009, 05:30:48 PM »

Btw, nisam uopšte siguran da će last.fm omogućiti slušanje celih albuma. Iz više razloga nije zgodno, a i onda šta sprečava neke etikete da plate registraciju za tih 3 dolara, namerno puštaju do besvesti svoju muziku i onda traže pare od last.fm? Smiley

ova zahteva posebnu temu, njihova prava prema umetnicima su relativno slozena. I kao takva , etikete bi vrlo malo zaradile pustajuci svoju muziku do besvesti, s obzirom da se racunaju strimovi a ne skroblovanja... detaljnije imate na www.last.fm pod artist royalties opcijama dostupne iskljucivo registrovanim korisnicima.

@volarić - Pa i ne, realno retko, da ne kažem skoro nikad, ne naletim na neku baš emisiju, već se radi o izboru muzike. Na last.fm najčešće slušam taj similar artists radio (ili ponekad group radio) i nekad je prihvatljiv, nekad bezveze, jer funkcioniše po nekoj statističkoj metodi čiji rezultati mi baš ne odgovaraju.

Evo šta sam u poslednje vreme slušao, tj. kako sam se dovijao - ako idem na Joey Beltram radio, dobijem prilično ok (ali jako brzo predvidljiv i sa ponavljajućim numerama) izbor pre svega detroitskog zvuka. Ali ne daj Bože da ukucam Plastikmana, tu 90% veze sa vezom nema muzički, ide uglavnom taj fensi hopa-cupa minimal tehno zbog povezanosti sa Richie Hawtinom kao takvim, ali sa njegovim radom pod imenom Plastikman tu možda ima koliko-toliko veze Monolake koji iskoči ponekad i još par imena u vr' glave.

da ta ponavljanja su bezveze, lista uvek ide ispocetka, a i raspravama o podeli i pravcima nikad kraja. Nadam se da ce placanjem biti omoguceno preslusavanje diskografije izvodjaca, a ne da ce nastaviti sa praksom radija sa slicnim izvodjacima.

sektosikso
Killah!

sectatsix@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #9 on: March 25, 2009, 06:48:12 PM »

volaricu kako si uplatio?
chini mi se da sam video da rade samo s pejpelom...

vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #10 on: March 28, 2009, 08:36:42 PM »

uh
ispadne da sam jedini korisnik lastfma koji ne samo sto nikad nije pustio taj radio, nego ni ne konta, gde je taj radio Grin pa onda sto uopste koristim taj servis - najvise zbog events, jer bih inace zaboravila sta sam sve naumila da pogldam :/

posto je neko od vas napravio grupu caozdravo a ja hocu neku (za fijmove) i naravno, apsolutno ne vidim kako to da uradim, da li bi mi neko dao neki hint, moze na pm?

trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #11 on: March 28, 2009, 10:36:03 PM »

http://www.last.fm/users/creategroup

ואתה יהוה מגן בעדי כבודי ומרים ראשי׃
vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #12 on: March 28, 2009, 10:40:48 PM »

hvala
zaista nigde nisam videla link do toga :/ stupido

Volaric
Guest
« Reply #13 on: March 29, 2009, 01:04:13 AM »

volaricu kako si uplatio?
chini mi se da sam video da rade samo s pejpelom...
sto se tice paypal-a potrebno je prijaviti umesto drzave Srbija, Hrvatska, kao i neki tamo fiksni broj telefona, pokrajina nek vam bude Srbija. I to je to. Provereno radi. Da nije Luke ToyBoy-a, ne bih ni ja znao. Smiley
sektosikso
Killah!

sectatsix@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #14 on: March 30, 2009, 03:12:58 PM »

ok... to je izvaljeno odavno...mislio sam da postoji neki drugi nachin.. prva transakcija ce ok proci.. al posle 2. postoji velika mogucnost da ti ugase nalog i zamrznu novac... tako da, chuvaj se... ja sam na tezi nachin saznao ovo Cheesy

Pages: [1] 2 3
  Print  

Jump to: