CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 04:19:13 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: Abadroza - New Toys (live)  (Read 1132 times)
abadroza
Ultravisitor

prefer sex without music, it sounds too good

abadrozin@hotmail.com
View Profile WWW Email
« on: March 25, 2009, 07:44:33 PM »

Abadroza - New Toys

Evo posle nekog vremena, konacno da okacim nesto.
          Pre nekoliko dana sam u svoju skromnu kolekciju hardvera dodao i Korg Electribe EM-1
          i time na neko vreme zaokruzio setup.
          Ovo je vrlo jednostavna traka, i u principu je igranje koje sam odlucio da snimim.
          Audio fajl nije sredjivan na kompu, snimljen je direktno sa mixera u Sound Forge.
          Na svim masinama je po jedan patern.

Hardver u traci:
          x0xb0x (x2)
          Korg Electribe EM-1
          Tapco Mix60

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=Qi1AGEXT4No" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Qi1AGEXT4No</a>

link za MP3 file (6 MB):    http://www.abadroza.com/music/abadroza%20-%20new%20toys.mp3

Nadam se da ce vam se svideti  Smiley

www.abadroza.com
------------------------------------------------------------------
x0xb0x f#3 SokkOS, x0xb0x f#4 SokkOS
Korg Electribe EMX-1, EM-1, ES-1, Roland MC-303
LSDJ Game Boy Classic/Color ProSound mod
Tamer
Administrator
Killah!

:\/

danilocrni@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #1 on: March 25, 2009, 07:54:01 PM »

svaka cast!

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #2 on: March 25, 2009, 07:59:19 PM »

OMG OMG Cheesy strava! Joj nemoj taj Electribe prikazivati ovako javno gde i stalkerov pogled doseže, pošto će bukvalno dotrčati do tebe, ubiće te, oteće ti ga i pobeći će Grin

Nije loš džem, ima dobrih momenata, pogotovo ovaj bass pattern na 1:58. Dakle live spremaju svi živi... I ti, i Nemanja i stalkuh. Afro

Moraćemo organizovati nešto do kraja godine, onako fino, ha?

...drifting in memory...
abadroza
Ultravisitor

abadrozin@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #3 on: March 25, 2009, 08:24:53 PM »

hahaha, znaci od sada vrata zakljucavam dvaput  Grin

Electribe je stvarno dobra spravica, znao sam da moze mnogo, a opet sam se iznenadio kad sam krenuo sa radom - moze mnogo vise nego sto sam mislio  Cheesy
a ko zna koliko ima jos caka koje jos nisam provalio. sva sreca u manualu je sve vrlo lepo objasnjeno i lako se nadje.

a za live... moram da krenem nekako da belezim na papiru ono sto radim, inace sve zaboravljam. jos uvek mi duzi dzeming stvara konfuziju u glavi  Angry
pa ako nas ima toliko, onda je to odlicno i definitivno treba da se organizujemo.

www.abadroza.com
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #4 on: March 25, 2009, 08:45:23 PM »

Woooo!! Cheesy

Neću te ubiti Abadrozo, ne boj se, pošto sam preložen na Electribe EMX, ne toliko na ove pređašnje varijante Wink Ali eto kao čačkam pomalo moje stvari, prilagođavam za live, a kad se toga zasitim, nameravam i ja da pređem 100% na hardver nakon nekog vremena (za godinu dana ili manje, zavisi od finansija samo). Tako da tek tada očekujem da izrokamo pošteno + će do tada pretpostavljam i cela ekipa biti mnogo opremljenija, i to je to - vladamo svetom, hehe.

Sad ga vidim, pa da pitam - šta ćeš raditi sada sa ovim MidAir-om, kanda ti dođe višak ako si batalio softver? Ja inače nameravam u toj hardver kombinaciji obavezno da nabavim neki rack modul, pa bih kontroler nakačio na to, kako se tebi čini ta varijanta?

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #5 on: March 25, 2009, 08:48:52 PM »

AAAAAAAAAAAAAAA LUDILO Cheesy

bas zvuci profi Smiley za live mislim uopste se nisi prepalio i stalno cackao nesto (sto je jako dobro) tako da je sve umereno, super Afro

sektosikso
Killah!

sectatsix@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #6 on: March 25, 2009, 09:40:35 PM »

aj cimnemo anarh da svirash tamo jednom ?

Volaric
Guest
« Reply #7 on: March 25, 2009, 11:07:21 PM »

Bravo! Bravo! Smiley
lulelelu
Killah!

View Profile
« Reply #8 on: March 26, 2009, 08:22:16 AM »

odlichno Smiley

bekhend, forhend, skinhed igra
radimo torbe od albino tigra
abadroza
Ultravisitor

abadrozin@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #9 on: March 26, 2009, 10:22:13 AM »

hvala, ljudi, super da vam se svidja, to mi stvarno znaci  Smiley

@sektosikso:
pa moglo bi, ali treba jos dosta da radim da bih imao dovoljno materijala za nastup. Cry

@сталкер:
MidAir mi stvarno trenutno jeste visak, trenutno mi sluzi samo za experimentisanje oko sinhronizacije kompa sa ostalim stvarima (ali nema to pojma). ja i da imam uredjaj koji bi kontrolisao time nista mi ne bi znacilo jer nemam blage veze sa sviranjem.  Grin
u svakom slucaju midi kontroler treba da se ima, ali ako planiras uzivo da sviras preko tog rack modula mislim da ce ti definitivno trebati midi kontroler sa vise dirki.

www.abadroza.com
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #10 on: March 26, 2009, 10:29:33 AM »

ja i da imam uredjaj koji bi kontrolisao time nista mi ne bi znacilo jer nemam blage veze sa sviranjem.

Ma nemam ni ja Grin Nego znaš kako, kao onda kada smo improvizovali - svirao bih neke padove (šta ću, ne mogu bez njih, lol) i neke jednostavnije melodije, a za to mi je bio i do sada dovoljan ovaj kontroler. Nekad moram malo da šetam gore-dole sa dugmićima za oktave ali nije to neki problem. Ionako mi se ne bi isplatilo da prodajem kontroler (verovatno ni tebi), pa neka barem nečemu služi Smiley

Ej, ali ako si pravi hard to tha core, treba da nabaviš kasetni dek i da snimaš džemovanje na trake Grin To je meni padalo na pamet u ovom kontekstu prelaženja na hardver, bez zezanja Wink

Rokaj snimaj, pa kači da vidimo kako napreduješ sa igračkama! Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
abadroza
Ultravisitor

abadrozin@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #11 on: March 26, 2009, 12:47:35 PM »

ja sam prvo dzemovanja poceo da snimam na neki stari komp na 166MHz, jer me mrzelo da dovlacim komp iz druge sobe. ali kad sam pozeleo da to prebacim na drugi komp ustanovio sam da mi je to mnogo komplikovano jer osim disketne jedinice na njemu nemam nista  Huh?

ako uzmes EMX sve padove mozes na njega da stavis, ili mozes sa kompa da ih shaljes na modul. mislim da nema potrebe da ti za te jednostavnije stvari ruka bude zauzeta. u ovoj traci sve stvari koje sam radio na electibe-u sam mogao i vrlo jednostavno da snimim i da se koncentrisem samo na 303-ke, al jebiga nova mi stvar pa sam se igrao  Roll Eyes

www.abadroza.com
mr.deltoid
Guest
« Reply #12 on: March 26, 2009, 10:40:37 PM »

volim da uvek budem iskren koliko god mogu, pa se nadam da mi niko nece zameriti... jako iritantno zapomaganje na pocetku stvari, jedva sam cekao kad ce da prodje kad ono u 2:40 ponovo izadje (znate na sta mislim)...bas linija zanimljiva, mada deluje prevazidjeno i vec vidjeno...jasno je da ne moze ni bog zna sta novo da se izmisli, ali opet, mislim da ovaj decko moze mnogo bolje i inventivnije..iskreno, deluje mi kao popodnevna zajebancija uz kafu, cisto da covek vidi kako mu funkcionisu nove makine..
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #13 on: March 27, 2009, 08:51:09 AM »

To je i rekao odmah na početku Wink

Pre nekoliko dana sam u svoju skromnu kolekciju hardvera dodao i Korg Electribe EM-1
i time na neko vreme zaokruzio setup.
Ovo je vrlo jednostavna traka, i u principu je igranje koje sam odlucio da snimim.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
mr.deltoid
Guest
« Reply #14 on: March 27, 2009, 02:24:56 PM »

To je i rekao odmah na početku Wink

okey, my bad, nisam pazljivo citao postove iznad...
Pages: [1] 2
  Print  

Jump to: