CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 04:23:13 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Monolake - Hong Kong  (Read 831 times)
majkinetor
Guest
« on: March 27, 2009, 03:01:59 PM »

Prvi album Monolake-a. Napravljen izmedju 95-97 nazvan ovako zbog field recording-a iz Hong Konga.
Iako nije u pitanju pure ambientala, overall look & feel je ambijentalne prirode. Neke stvari pomalo podsecaju na Pole (03. Lantau), neke cak vuku izrazit uticaj Blade Runner Soundtrack-a (07. Mass Transit Railway) dok su neke tipicni predstavnici zanra (06. Occam, 02. Index - minimal)

Neki ce verovatno smatrati da je u pitanju zastareli zvuk, mada, to je pitanje senzibiliteta i nacina na koji se mjuza posmatra. Zaista retko razmisljam u sistemu staro-novo. Verovatno je u pitanju razlika izmedju ljudi koji ne cene zvuk "vec poznatog sempla" (znate ono, ah, taj sempl ti je iz Rizona Smiley, i ljudi koji vole da cuju isti sample na drugi nacin (jer zvuk bitno menja karakteristke u kontekstu u kome se koristi i u okruzenju drugacije harmonijske prirode).

Sve u svemu, preporucujem ljudima koi su se vec pronasli u mojim ranijim review-ima ambijentalne muzike, i obrnuto  Grin
« Last Edit: March 27, 2009, 03:04:47 PM by majkinetor » Logged
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #1 on: March 30, 2009, 10:01:54 PM »

Na žalost, ja ću reći upravo ono što si očekivao da će neko reći - zvuči mi staro, ali nije u pitanju samo to već sam i mišljenja da zvuči lošije od nekih sličnih izdanja tih godina. Npr. Maurizio ili Richie Hawtin (Concept 1 : 96)...

...drifting in memory...
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #2 on: March 30, 2009, 10:13:14 PM »

Meni je ok taj album, baš sam ga slušao dosta puta uzastopce pre nekoliko meseci, ali mi nikako nije bilo jasno zašto su ga u recenzijama/komentarima toliko stavljali ispred Momentum-a (pa čak i sam Henke), koji mi je iskreno mnogo zanimljiviji i energičniji. Uglavnom, od Monolake opusa, ovaj album mi je u vr' glave na četvrtom mestu (iza Polygon Cities, Momentum i Cinemascope).

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
majkinetor
Guest
« Reply #3 on: March 31, 2009, 01:41:20 PM »

Poluygon i Momentum nisu ambijentalne prirode, vise su.... industrial. Momentum cak ima i klubskih stvari (07. Reminiscence).

Ambiental is the key word. Cilj nije bilo poredjenje Monolakovih albuma.  Wink
U tom smislu, Cinemascope mi je verovatno no 1.
« Last Edit: April 01, 2009, 03:49:26 PM by majkinetor » Logged
Pages: [1]
  Print  

Jump to: