CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 04:25:09 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8
  Print  
Author Topic: Monitoring  (Read 8353 times)
nESbo
Killah!

nesbo@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #90 on: January 15, 2009, 09:14:26 AM »

Sivi tiću ne sekiraj se ti ništa, možeš da staviš koliko god hoćeš glava pored nearfielda, samo da imaju uši Grin

Ja više poludeh sa yamahama i malim basom, nema tu mesta za uživanje dok svira. Uzmi neki monitor koji ima 8'' bas i batali ideju o vuferu, za to opet moraš da imaš akustički sređenu sobu jer može samo zlo da ti napravi. Isto kao i 2.1 sistemi, nikad ne znaš kad je bas na defaultu, dal je prejak ili preslab, ne možeš da ga sabereš po sobi i sl..

Meni su skroz kul oni cypunkovi behringeri, kad radiš imaš osećaj da radiš na monitorima, kad slušaš muziku imaš osećaj da je hifi, a sve lepo ispadne kako si zamislio. Posle takvog miksa jedan pristojan master na drugim zvučnicima i de ćeš bolje? A jeftini zvučnici..

Spejs
Google+

what we're dealing with here is a total lack of respect for the law!
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #91 on: January 15, 2009, 09:37:30 AM »

^Znaci Behringer su se ipak pokazali OK? Nesto mi ih je pinga ocrnio koliko se secam. Pa eto Volaricu, mozes i to da uzmes u obzir. Koliko su oni nESbo? Oko 350EUR?

...drifting in memory...
nESbo
Killah!

nesbo@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #92 on: January 15, 2009, 11:40:08 AM »

tako nesto, jeftini su. naravno da ce pinga da ih ocrni posle mackia i yamaha.. behringer definitivno ne moze da se meri sa njima, ali je sasvim solidan low cost monitor.

Spejs
Google+

what we're dealing with here is a total lack of respect for the law!
Volaric
Guest
« Reply #93 on: January 16, 2009, 07:41:36 PM »

nemojte biti toliko agresivni. Posle problema sa bcr 2000, spomenucu behringer sad, i nikad vise. Smiley
Volaric
Guest
« Reply #94 on: January 16, 2009, 07:46:10 PM »

Sivi tiću ne sekiraj se ti ništa, možeš da staviš koliko god hoćeš glava pored nearfielda, samo da imaju uši Grin

u cemu je razlika uopste?

« Last Edit: January 16, 2009, 08:15:37 PM by Volarić » Logged
Volaric
Guest
« Reply #95 on: January 16, 2009, 08:16:12 PM »

Pasce mackie, mnogo su sexy  Roll Eyes
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #96 on: January 16, 2009, 08:17:08 PM »

Ma opušteno i samo napred...

...drifting in memory...
Volaric
Guest
« Reply #97 on: January 16, 2009, 09:33:40 PM »

Evo jos studijskih monitora u cenovnom rangu od oko 300 e.

ima ih u http://alcpro.com/

cuo sam da imaju showroom sa vecinom proizvoda.
« Last Edit: January 16, 2009, 09:47:44 PM by Volarić » Logged
Volaric
Guest
« Reply #98 on: January 16, 2009, 09:44:55 PM »

u cemu je razlika uopste?

ok, saznao sam da su nearfield bolji za prostorije sa losom akustikom, kod mene nije losa, al ipak cu da se opredelim za nearfield.
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #99 on: January 16, 2009, 09:53:28 PM »

Da, te zamalo ja da kupim, ali ipak nisam hteo da se zezam za 40-tak evra razlike...

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Volaric
Guest
« Reply #100 on: January 16, 2009, 10:31:46 PM »

Da, te zamalo ja da kupim, ali ipak nisam hteo da se zezam za 40-tak evra razlike...

pa kakvi su?
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #101 on: January 16, 2009, 10:39:46 PM »

Ne znam, nisam otišao da ih pogledam na kraju Wink Evo ti post iz aprila prošle godine, nakon što sam kupio svoje:

Ne znam, nisam merodavan, zato i nisam isao na varijantu obilazenja 5 radnji i preslusavanja raznih monitora - isao sam na sigurnu varijantu, KRK RP5 se prodaje kao alva, nisam hteo da rizikujem sa svega 30EUR jeftinijim Samsonom (Resolv 5a) o kom se malo zna i prica.

Iskreno, ni sada posle 9 meseci korišćenja ovih monitora ne mislim da bih umeo da dobro odaberem i procenim tako što bih išao u Zemun, slušao Samson, i onda putovao do Konjarnika da u sasvim drugačijim uslovima i prostoriji slušam KRK. Jednostavno, išao sam na proverenu varijantu, ne mislim da sam se zeznuo, i to je to, zadovoljan sam.

Ako su neke male razlike u pitanju, to se ionako anulira lošijom akustikom u prostoriji, kao i činjenicom da je sve stvar navike, te da ćeš nakon izvesnog vremena umeti da u glavi "ispeglaš" falinke svog monitora. Poenta je samo da ne laže previše, a ako laže, onda se to ne može nazvati monitorom. Barem tako ja to vidim sad.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #102 on: February 24, 2009, 11:16:28 PM »

Danas sam iskopao par 11 godina starih kompjuterskih zvučnika i povezao ih na miksetu čisto da ih ubuduće imam za referencu. Hteo sam naravno i da odmah čujem kako mi zvuče raniji mixevi na tako nekim plastičnim kantama kod kojih bas garant nestaje već iza 80Hz (dosad sam čuo samo na nekom Genius 2.1 sistemu i jednoj mikro liniji, oba sa prenaglašenim basom). Mada ovi nisu od onih najgorih - imao sam takođe desktop zvučnike koji nisu mogli da istresu ništa ispod nekih dvestotinjak Hz, bukvalno kao oni stari tranzistori.

Uglavnom, da skratim priču, shvatio sam koliko su mi monitori dobri!

Mogu da pričaju i mrse koješta naši veliki online stručnjaci, ali krajnji rezultat je evidentan - nema apsolutno nikakvih iznenađenja, sve je onako kako sam zamislio i želeo da bude, naravno, sve u granicama mogućnosti samih zvučnika. I opet rispekt za nESba za mastering kompilacije, i tu je sve po JUS-u!

To je cela poenta monitora za mene, da ne moram da razmišljam o tim stvarima dok čačkam mix, već da se slobodno koncentrišem na taj primarni zadatak, bez brige da će možda nekome sa jeftinim ozvučenjem promaći pola stvari u numeri, ili možda da će nešto da iskoči i udara u mozak. Još kad bi mi soba bila sređena, bilo bi odlično... Tako da, što se mene tiče, za 300EUR očigledno mogu da se nađu monitori koji pristojno obavljaju ono za šta su napravljeni.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Volaric
Guest
« Reply #103 on: March 04, 2009, 08:35:17 PM »

--Uzeh Samson Resolv 50a, tek sada cujem koliko Audigy susti. Smiley

edit, ak izuzmeme privremene probleme sa strujom (brum) vrlo sam zadovoljan kupovinom, konacno cujem nogu i bubanj odvojeno. Cheesy

rekao bih da ne laze mnogo, osim sto nedostaje sub bass, al i bez njega se sasvim fino cuju. Preciznost je dobra pri srednjoj do glasnoj reprodukciji, dok se gubi pri tihom reprodukovanju materijala. Nisam ih pojacavao do kraja, preglasni su za mene. Pojačala se nalaze u svakom zvucniku (bass 50 + visoki 20 w) Nisam primetio distorziju zvuka pri povecanju glasnoce, al kao sto rekoh nisam "odvrtao" do kraja. Bolje bi bilo da su umesto ruznih nalepnica proizvodjaca i modela stavili potenciometre za jacinu zvuka napred. Proizvodjac daje 3 godine garancije, prodavac jednu. Inace kad sam kod prodavca, prvo mi je rekao da ce da mi pokloni 3,5 mm to 2xRca kabl, pa je rekao da mi je napisao na racunu ali mi je odbio od ukupne sume. Slagao je, platio sam ga.... prevarant. :S postoje i balansirani i nebalasirani ulazi.
« Last Edit: March 06, 2009, 08:39:29 PM by Volarić » Logged
Tamer
Administrator
Killah!

:\/

danilocrni@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #104 on: March 12, 2009, 10:42:27 AM »

ja uzeo Microlab Solo 6 Smiley

nisu monitori, nego hi-fi zvucnici... 2.0, aktivni... pa kad se skupe pare za monitore... Cheesy

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8
  Print  

Jump to: