CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 04:25:32 PM
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 |
http://www.asino-elettronico.com
Home
Help
Search
Calendar
Login
Register
CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
>
"We are the music makers"
>
Software / Hardware
>
Monitoring
Pages:
1
...
6
7
[
8
]
« previous
next »
Print
Author
Topic: Monitoring (Read 8353 times)
pawwa
Label
Killah!
Re: Monitoring
«
Reply #105 on:
January 16, 2011, 05:01:19 PM »
Pripremajući se za ponovni boravak u Africi, prethodnih nedelja sam razmišljao o mogućem setup-u sa kojim bih tamo pravio muziku. U vezi sa time, uzeo sam nešto što će mi u bilo kojoj varijanti trebati: studijske monitorske slušalice:
Audio Technica ATH-M50s
Slušalice su skroz udobne na glavi, zatvorene (noise-canceling), sa dinamičkim drajverima (45mm), frekvencijski opseg 15-28,000 Hz, niske impedance od 38 ohm-a (samim tim mogu da budu prilično glasne, što je ok i za slušanje muzike na portabilnim uređajima sa slabim izlazom), sensitivity 99dB. Iako mi na oko nisu bile primamljive (aj kao ima
lepših
slušalica, tipa
AKG
,
BeyerDynamics
) sada mi se više sviđaju, mada definitivno mislim da bi kvalitet izrade mogao biti bolji - dosta plastike je u pitanju i osetljive tanke kože. Mislim da jeftinije slušalice imaju bolju završnu obradu. Uz njih se dobija još i jeftina kožna torbica, a mogu da se sklope za transport.
Kada sam ih poslušao prvih 5 minuta, ne znam zašto, ali bio sam u startu malo razočaran (verovatno kao i kada prvi put čovek uzme monitore, pa je to pre čuđenje nego razočarenje, za koje je potrebna navika, preslušavanje). Na internetu samo reči hvale za ove sluške, što u principu i ja sada mogu da kažem posle samo jednog dana testiranja. U low-end segmentu su prilično fine, jasne i zategnute, finese se lako primećuju. Bukvalno kao da neke stvari čujem prvi put detaljno i jasno! Baš sam testirao sa
Maurizio
- M Series,
Fluxion
... Srednji i visoki segmenti se čuju jasno, čak mislim da mi je to prvobitno "razočarenje" bilo zato što su ovi segmenti tako nekako jasni, da se recimo može načuti nojz na npr. činelama, dobošu... Rock i jazz super zvuče. Zaključak mi je takođe da se loša produkcija tako lako može osetiti na ovim sluškama, a pretpostavljam ako se zvuk ispegla na ovim sluškama da će to da zvuči super.
Sve u svemu, baš sam zadovoljan posle preslušavanja, dobra investicija za ono što planiram da radim u Africi, a svakako je komplement
KRK
-ovima.
Dalje se razmišljam u smeru eksternog audio interfejsa, sa čime ću malo sačekati i razmisliti.
Presonus Audiobox
u Artistu nemaju, imaju
M-Audio Fast Track Pro
, što mi je OK rešenje sem toga što ne znam kako se ponaša zbog idiotskog USB 1.1 interfejsa, a proizvod je iz 2009. godine 'ej!
...drifting in memory...
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #106 on:
January 19, 2011, 08:18:59 PM »
Sve sve, ali cena?
Audio Tehniku sam za takve stvari (slušalice, mikrofone...) merkao baš odavno, ali nisam do sada čuo neka iskustva. Pošto bi i meni trebale sluške relativno uskoro, razmisliću o ovoj varijanti.
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
pawwa
Label
Killah!
«
Reply #107 on:
January 20, 2011, 07:38:35 PM »
Pa, neprijatno sam se iznenadio za cenu od ~163 EUR, mislio sam da ce biti malko jeftinije (oko 140, 150 EUR, a inace u inostranstvu ljudi mogu da ih nabave za 99$
). Otkud to da ce ti trebati sluske? Slankamen? :-)
...drifting in memory...
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #108 on:
January 20, 2011, 08:48:22 PM »
Ako uspem da se odvojim od PC-a kao što planiram, onda će mi trebati i neka jednako portabl varijanta za preslušavanje - ali nema teorije da dam 160 eur, ma nema teorije ni 60 da dam, lol
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Koman Varvarin
Ultravisitor
«
Reply #109 on:
February 14, 2011, 10:44:22 AM »
Monitoring dosta moze da olaksa stvar,ali moze i bez njega,dosta je teze,ali moze.Ja sam radio na Aivinoj mini liniji,i uradio sam mnogo pesama,ne kazem da je produkcija bila dobra,ali vremenom upoznas svoje zvucnike,i znas koliko da pojacas,koliko nas da pojacas da bi se lepo culo na drugim,koliko ovo-koliko ono.E za to treba na hiljade preslusavanja cas na njemu,cas na boljim zvucnicima,uporredjivanja,ali kao sto sam rekao moze.Sad imam m-audio 3,koje ne verujem da mozete svrstati u neki monitoring,ali bukvalno mi ne treba vise,a rezultate moje produkcije mozete cuti.I jos ih nisam upoznao kako treba.A sto se tice neke preporuke ljudima,ne bih razmisljao,samo bih rekao KRK 6 ili ko ima para KRK 8,ma bilo koji krk.Bio sam u Artistu,cuo ih sve,i oni su meni,a i mom drugu koji radi tamo najbolji izbor,a i zbog preformansi.Mozda i Adam-ovi,i oni nisu losi.Hi-fi sistemi su mnogo teski za podesavanje,mnogo boje zvuk,cak bi i pre mini liniju preporucio,na sluskama nisam radio
jakuzo,jakuzo,
na zub sam tebe uzo
sto diras delfini fini
ubicu te i popiti tvoj martini
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #110 on:
March 02, 2011, 06:17:57 PM »
Teško da to spada pod "monitoring", ali 'ajde, danas sam uzeo ove sluške:
(Sennheiser HD201)
Krš su, zvuče tupo, nekako je slab stereo osećaj i nemaju neki bass - ali opet ok za ono što meni treba, a to je da mogu da slušam kada prćkam po Kaoss padu podalje od monitora i kada se vozim busom ili šetam... Sviđa mi se što je to tip zatvorenih sluški, dakle skroz su ti uši kao u kapsuli, a da pritom nisu teške i jedva da ih osećaš na glavi, valjda od te silne šuplje plastičurije.
«
Last Edit: March 02, 2011, 06:22:54 PM by сталкер
»
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Nemanja
Killah!
«
Reply #111 on:
March 02, 2011, 07:26:09 PM »
^^ awww to je moj jedini monitoring poslednjih godinu dana
http://cv-nl.site88.net/
Nemanja
Killah!
«
Reply #112 on:
April 06, 2011, 03:19:04 PM »
Posle razmisljanja sta mi vise treba (interface ili neka vrsta monitoringa) shvatio sam da mi je monitoring mnogo preci i potrebini, stoga sam resio da se ponovim posle istrazivanja Srpskog trzista, nasao sam i kupio, ovo:
AKG k171 studio
Prvi utisak je bio "jeb**e, zar HH i Snare mogu da zvuce ovoliko precizno"
sto je pawwa rekao
Bukvalno kao da neke stvari čujem prvi put detaljno i jasno!
http://cv-nl.site88.net/
pawwa
Label
Killah!
«
Reply #113 on:
April 08, 2011, 01:13:47 AM »
^ to od prodaje albuma 'a?
Šalim se, pa da i ja sam bio iznenađen kako HH i SD zvuče na sluškama. Super, nadam se da će ti ovo otvoriti vrata do preciznijeg zvuka (+ moći ćeš i da upoređuješ rezultat sa zvučnicima, dobro to dođe), a izvući ćeš ti iz njih maksimum, znam ja
...drifting in memory...
Pages:
1
...
6
7
[
8
]
Print
« previous
next »