CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 04:53:16 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 ... 6
  Print  
Author Topic: 2nd release - Call for tracks  (Read 7464 times)
Magarac
Nu one
*

View Profile
« on: May 05, 2009, 09:57:30 PM »

Minimalistička muzika, izvedena iz vizuelne umetnosti, je u svojoj biti eksperimentalan i avangardan žanr. Ova savremena audio kultura globalno je bazirana na osnovnim, ograničenim i najsitnijim muzičkim materijalima uz stabilan i ravnomeran ritam. Minimalistički rad može biti nepokretan i statičan, ali može sadržati i brže ponavljajuće, ciklične motive sa sporim modulacijama, uz dugačke (drone) tonove. Minimalistički rad, dakle, ne mora nužno biti onaj gde pauze preovlađuju nad notama, a dobre primere navodi Tom Johnson:

The idea of minimalism is much larger than most people realize. It includes, by definition, any music that works with limited or minimal materials: pieces that use only a few notes, pieces that use only a few words of text, or pieces written for very limited instruments, such as antique cymbals, bicycle wheels, or whiskey glasses. It includes pieces that sustain one basic electronic rumble for a long time. It includes pieces made exclusively from recordings of rivers and streams. It includes pieces that move in endless circles. It includes pieces that set up an unmoving wall of saxophone sound. It includes pieces that take a very long time to move gradually from one kind of music to another kind. It includes pieces that permit all possible pitches, as long as they fall between C and D. It includes pieces that slow the tempo down to two or three notes per minute.

Sa drugom kompilacijom želimo da istražimo muzičke limite kroz minimalistički žanr u klubskoj atmosferi. Za uslove pogledajte ovu temu.

PS: bez 4x4 ritma Smiley
nESbo
Killah!

nesbo@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #1 on: May 06, 2009, 12:21:24 AM »

nema 4x4 a klubska muzika? Tongue

aj aj! videćemo šta se da napravit. Wink

Spejs
Google+

what we're dealing with here is a total lack of respect for the law!
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #2 on: May 06, 2009, 08:44:48 AM »

Eeeee... pa u tome je caka Wink

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #3 on: May 06, 2009, 12:56:44 PM »

Ja bih voleo kada bi učesnici uz predaju rada napisali i kratak odgovor na pitanje "Šta je to minimalno u vezi moje trake?". Ovo nije nikakav zahtev naravno, već moja želja, pa ko kako hoće. Ako bude više interesantnih ideja, možemo videti da tako nešto ide u booklet?

...drifting in memory...
Cortexturiser
Guest
« Reply #4 on: May 08, 2009, 10:23:30 PM »

Veliki pozdrav svima i thumbs up za inicijativu, i prva kompilacija je bila zanimljiva nadam se da ce i druga! Smiley

Elem, ja obozhavam elektronsku muziku i imam pregrsht ideja stoga bih zheleo da se takmichim jel, pa da priupitam: Shta vam konkretno znachi da ne sme biti efekata i da mora biti "suv mix"? Verujem da je ovo pitanje mnogima mozhda chak i smeshno ali s obzirom da nisam toliko dugo u muzichkoj produkciji moram da pitam  Smiley

Hvala!
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #5 on: May 08, 2009, 10:38:00 PM »

To ograničenje je vezano samo za master kanal (obično je tako - tamo ne bi trebali da stoje kompresori, EQ efekti, i slično). Ono što je bitno je da sam miks bude što bolji i da ne ide u clip, a kasnije u procesu majstorije LOL Grin traka će se dovesti do nekog solidnog nivoa glasnoće recimo.

Hoću reći, ako završiš rad, možda ti neće delovati npr. dovoljno glasno, pa u tom slučaju ne treba stavljati na master kanal recimo neki limiter koji biti napumpao zvuk - to će neko ko se u to bolje razume od nas (nESbo), raditi u fazi postprodukcije.

...drifting in memory...
inje
Nu one
*

View Profile WWW Email
« Reply #6 on: May 09, 2009, 02:31:21 AM »

nisam od onih koji se žale, mislim ako ste iz bilo kog razloga namerno tako napisali to je skroz ok. ali mislim da bi "ispravno" bilo klupski.   Smiley

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #7 on: May 09, 2009, 08:23:41 AM »

Nismo namerno - meni je inače "po pravilu" zvučalo da treba sa p (iako asocira na klupu), međutim setio sam se slučaja gde mi je drugarica koja studira jezik (i radila korekturu stud. časopisa) rekla kako treba da ostane b. Sad... pojma nemam ni ja. Roll Eyes  Mrzim da pravim takve greške, ali nije kasno da se ispravi, barem na flajeru.

Proverio sam sad, ispraviću odma' sada odma'!  Wink
« Last Edit: May 09, 2009, 09:47:33 AM by сталкер » Logged

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
trišmegišto
Killah!

View Profile
« Reply #8 on: May 09, 2009, 09:36:51 AM »

Haha, kluBska pa to vam je skroz obrazovska gramatika  Afro

ואתה יהוה מגן בעדי כבודי ומרים ראשי׃
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #9 on: May 09, 2009, 09:38:00 AM »

SrBska KluBska muzika, navali tebra i sestro! Grin

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
abadroza
Ultravisitor

prefer sex without music, it sounds too good

abadrozin@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #10 on: May 09, 2009, 02:26:44 PM »

podrzavam, svidja mi se tema u potpunosti, posebno podrzavam "bez 4x4"  Afro

kluPska??? Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

ne znam, bre, meni to sa "p" ne zvuci ni malo logicno  Huh?
cak te i google ispravlja, ako neko stvarno vidi neku logiku neka je objasni, po kojem gramatickom pravilu to treba tako da se pise? nisam se nesto specijalno interesovao za gramatiku, znam da postoje neke nove fore, pa mozda ima tu necega. ne znam, ali siguran sam da se pise sa "b".

zasto? pa prvo, postoji pravilo po zvucnosti, ok, aj tu i nisam bas siguran, tako da ne znam sta da kazem, ali definitivno je, bar meni, lakse reci klubski nego klupski.

drugo, ovde dosta bitnije pravilo:
Ako dodje do toga da se menja znachenje nekoga korena onda se ne vrshi jednachenje.

no, kako postoji i opcija da su obe reci pravilne, a da zbog tvrdoglavosti moze doci do rasprave koja nema kraja (srpska posla), i da se time izgubi fokus sa kompilacije, mozda bi najbolje bilo da izbegnete rec u potpunosti i da je zamenite sa clubbing ili tako nesto  Roll Eyes

www.abadroza.com
------------------------------------------------------------------
x0xb0x f#3 SokkOS, x0xb0x f#4 SokkOS
Korg Electribe EMX-1, EM-1, ES-1, Roland MC-303
LSDJ Game Boy Classic/Color ProSound mod
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #11 on: May 09, 2009, 02:31:06 PM »

Jeste sa p ipak, konsultovan je Klajnov rečnik jezičkih nedoumica Grin Wink To je smekšavanje glasova, kao što smo se zezali ovde - nije srBski (od Srbija) već srPski. A Google ispravlja jer ima puno pogrešnih primera kao što je bio ovaj naš, a njega ne interesuje gramatika nego učestalost pojavljivanja Grin

Aj' da batalimo malo gramatiku, sunce mu poljubim Grin i da pričamo o kompilaciji Wink

Drago mi je da ti se sviđa ta fora za 4x4, evo već okolo naokolo se neki bune za to, a mi smo to namerno stavili da bi napravili izazov. Kakav je to izazov napraviti 4x4 beat za đipanje? Nikakav. Smiley

Ili što bi Nemanja rekao: ni kakav  Grin  Tongue Wink
« Last Edit: May 09, 2009, 02:41:06 PM by сталкер » Logged

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Tamer
Administrator
Killah!

:\/

danilocrni@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #12 on: May 09, 2009, 03:02:04 PM »

Àsino pomera granice u svakom slucaju... mislim da bi bila fora da pise 'klubska' Smiley

ja sam poceo moj rad

Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #13 on: May 09, 2009, 06:10:17 PM »

ja sam za to da pise kluBPska Tongue

Tamer
Administrator
Killah!

:\/

danilocrni@hotmail.com