CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 05:06:55 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Abadroza - Driver  (Read 568 times)
abadroza
Ultravisitor

prefer sex without music, it sounds too good

abadrozin@hotmail.com
View Profile WWW Email
« on: June 01, 2009, 04:21:08 PM »

Link (9MB): http://www.abadroza.com/music/abadroza-driver.mp3

Nekoliko ljudi iz moje okoline je izrazilo zelju da napravim neki drum&bass, ja eto seo i napravio... sve u svemu, meni se svidja  Roll Eyes
Nemam pojma koliko sam ubo u sustinu D&B-a, nisam bas neki poznavalac.
Opet je sve snimljeno uzivo, ali posto ovome nisam pridavao neki poseban znacaj, nisam se snimao kamericom.
hardware: 2x x0xb0x, Korg EM-1

www.abadroza.com
------------------------------------------------------------------
x0xb0x f#3 SokkOS, x0xb0x f#4 SokkOS
Korg Electribe EMX-1, EM-1, ES-1, Roland MC-303
LSDJ Game Boy Classic/Color ProSound mod
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #1 on: June 02, 2009, 12:47:49 AM »

hmm sve to zvuci korektno i nemam apsoluno nikakvih zamerki, sem na bass u prvom delu koji mi nekako umrtvuje ritam mesto da ga pokrece ...
ali nekako nije mi legla pesma, dal zbog raspolozenja ili neceg drugog ne znam Smiley

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #2 on: June 02, 2009, 07:26:17 AM »

A meni je taj bass baš super Smiley

Prvo što mi je privuklo pažnju je kvalitet, meni ovo zvuči jako čisto i izdefinisano! Smiley Jedina stvar koja mi smeta je ovo "šibanje" (ne znam kako da opišem) koje ide od početka do kraja, makar da je prestalo negde da malo odmorim, ali ovako me to malo umara. Na ostalo stvarno nemam zamerke, naprotiv, super mi je sve iako ne zvuči sad kao tipični dnb osim što je u toj brzini i ima otprilike taj standardni ritmički pattern, ali meni je svejedno interesantno.

Posebno mi je super da čujem da je ovo sve uživo bilo, samo nastavi sa zezanjem, istražuj i ko zna šta sve neće izaći iz te tvoje kuhinje Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Tamer
Administrator
Killah!

:\/

danilocrni@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #3 on: June 02, 2009, 01:45:05 PM »

fino, meni legla Smiley ima onog tvog standardnog stila i plus nesto sto je sasvim novo - i to se super uklopilo!

a bass je do jaja! onako minimalan, bas super Smiley

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #4 on: June 02, 2009, 09:45:08 PM »

Čoveče ti ove tvoje tri sprave sve bolje iskorišćavaš. Uzimajući u obzir da je ovo uživo urađeno, stvarno sve pohvale za kvalitet. Je li bilo neke post-produkcije ovde?

...drifting in memory...
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #5 on: June 02, 2009, 09:51:55 PM »

^ Ma i da jeste, meni je zvuk bolesno dobar! Smiley Jeste da je opet previše mono u nekim delovima, ali to tek jako provalim na sluškama, nekako na monitorima zvuči punačko i široko.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #6 on: June 02, 2009, 10:02:29 PM »

este da je opet previše mono u nekim delovima
Da, to sam zaboravio da napišem!

...drifting in memory...
abadroza
Ultravisitor

prefer sex without music, it sounds too good

abadrozin@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #7 on: June 03, 2009, 10:20:23 AM »

fala, ljudi  Smiley

post-produkcije ovde nije bilo, samo sam se potrudio da sve bude sto bolje u startu, jer sam vec imao pokusaja da usnimim ranije nesto i da mi se svidja, ali da odustanem posle zbog toga sto je nesto glasnije, nesto tishe. da imam zvucnu sa vise ulaza pa da snimim svaki kanal posebno bila bi pesma, ali ovako nije bas zgodno  Sad
tu lezi i "mono" problem, jer su x0x-ovi potpuno suvi, bez efekata, jedino sto mogu je da ih shetam levo-desno na mixeru, ali u toku snimanja ne razmisljam o tome jer se vise bavim nobovima na x0xu. stereo delay ili stereo reverb bi mi tu bas lepo legli  Smiley
u ovom slucaju stvar delimicno vadi phaser na em-1 koji je stereo, kao i vecina efekata na njemu.

www.abadroza.com
------------------------------------------------------------------
x0xb0x f#3 SokkOS, x0xb0x f#4 SokkOS
Korg Electribe EMX-1, EM-1, ES-1, Roland MC-303
LSDJ Game Boy Classic/Color ProSound mod
Pages: [1]
  Print  

Jump to: