CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 05:13:39 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Yagya - Ringing (2009)  (Read 550 times)
Stimmer
Forum ninja

324290397 koljach_lica@gmail.com
View Profile WWW
« on: June 22, 2009, 08:08:44 PM »

Treci album Yagye je dosta slican njegovom prvencu The Rhythm of Snow. Nastavio je da radi ritmicku i minimalisticku varijaciju ambijentalne muzike. Verujem da nas ima i previse koji prosto ne mozemo vise da slusamo ambient dela bez ikakvog ritma. Ono sto Yagya ubacuje u svoju vizuru ambienta je jako suptilni (pa i repetativni) ritam.

Cak sam album skinuo u FLAC formatu, that took forever.

Moody, dubby, deepish...

edit: ooops, promasio sam podforum. moderatori, jbg, ne razmisljam.

pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #1 on: June 26, 2009, 09:47:06 AM »

Preslusao sam album sigurno vec sest puta od Stimmer-ove preporuke, a poslednji put FLAC verziju na aktivnim monitorima (prethodnih dana sam slusao na poslu na nultim zvucnicima, pa stvarno nista nisam cuo Smiley). Yagya me ranije uopste nije odusevljavao, ali ovaj album je lep i vrlo slusljiv. Produkcija je odlicna, a field recording skroz ima neki lican, home town osecaj. Prva pomisao mi je bila kako album ima pretezno neki prirodan i mokar osecaj right in the face, pa sam to potvrdio videvsi i predobar cover koji neverovatno pristaje uz slikovitu muziku.

Ovo je vec jedan od najboljih albuma ove godine u dub techno / ambient domenu.

Inace, naziv za album me malo podseca na Autechre fore - nije Ringing vec Rigning Smiley (Untilted anyone?)

...drifting in memory...
Pages: [1]
  Print  

Jump to: