CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 09:33:31 PM
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 |
http://www.asino-elettronico.com
Home
Help
Search
Calendar
Login
Register
CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
>
CaoZdravo Label
>
Izdanja
>
Koneyn - Transitional [AE003]
Pages: [
1
]
2
3
« previous
next »
Print
Author
Topic: Koneyn - Transitional [AE003] (Read 7371 times)
Magarac
Nu one
Koneyn - Transitional [AE003]
«
on:
October 24, 2009, 08:11:16 PM »
KONEYN - TRANSITIONAL
[AE003 // October 2009]
First solo release for Koneyn on Àsino Elettronico label fuses the foundation laid by his first two self-released EPs with a tendency towards more purely synthesized sound. The familiar atmosphere is still there - deep bassy rhythm and ominous ambience with focus on careful sound shaping and narrative - yet now expressed through a wider style range.
Available as a full digital release on label's website and also in very limited number of pre-reserved CDs in a special handmade packaging.
Composed and produced by Koneyn
Photography by Kanae Sato
Layout by Koneyn
Additional informations available inside the artwork file and/or on printed sleeve (CD version).
01
This city has no end
02
Subtransit
03
L'Étranger
04
Silent street
05
7 hours
>> FREE DOWNLOAD:
Full package (.rar, 45.5 Mb)
- 320kbps MP3 files
- PDF booklet with active hyperlinks
- playlist file
www.asino-elettronico.com
Nemanja
Killah!
Re: Koneyn - Transitional [AE003]
«
Reply #1 on:
October 24, 2009, 09:08:59 PM »
jeeee
Evo ovako na prvo slusanje :
"This city has no end"
fino zvuci lepo slozene note glavnog synta. prilicno mracno industriski ... sve u svemu odlicna stvar ali sigurno je ne bih pustao vise od 2 puta nedeljno (previse mracno za mene).
"Subtransit"
ova stvar mi uopste nije legla, znaci previse elemenata koji su me bas iritirali ...
posle ove 2 ocekivao sam nesto slicno i u nastavku i da sam dobio to verovatno bih bio razocaran
ali
"L'Étranger"
ovo me bas obradovalo, jako lep ambient, uf fino stvarno ...
"Silent street"
jeeeeee
"7 hours"
detroit school : )
Sve u svemu lepo ... : D
i pakovanje deluje wow
http://cv-nl.site88.net/
trišmegišto
Killah!
«
Reply #2 on:
October 25, 2009, 03:52:28 PM »
odlično pakovanje i zaista šteta da toliki trud propadne bez malo veće promocije i vidljivosti.
treba vam menadžer u ekipi (ne, ne nudim se ja
)
što se tiče muzike treba mi malo još vremena da svarim, no deluje mi dosta drugačije od prethodnih radova, na trenutke bar, življe, veselije (7 hours)
ואתה יהוה מגן בעדי כבודי ומרים ראשי׃
pawwa
Label
Killah!
«
Reply #3 on:
October 26, 2009, 05:29:48 PM »
Covece, omot je totalno Mark Rothko
fino fino, ja cu isto da uzmem da preslusam lepo, polako, da se slegne pa se javljam...
...drifting in memory...
Tamer
Administrator
Killah!
:\/
«
Reply #4 on:
October 26, 2009, 05:33:20 PM »
a rezervacije za diskove?
skidam ovo sad...
www.fyono.blogspot.com
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #5 on:
October 26, 2009, 09:16:28 PM »
Hvala društvo, slušajte lagano, nema razloga za žurbu. Što se diskova tiče (a ima ih opet samo 20 - nisam mogao da priuštim više), piše da su
pre
-rezervisani, tj. unapred sam odredio kome idu, otprilike polovina bližim prijateljima a druga polovina za konkretne pokušaje promocije (pre svega van zemlje), ali kako sam sada generalno u govnima do guše, ne žuri mi se da se bakćem sa time sada. Nemam vremena da spamujem po forumima niti me to iskreno zanima, ko hoće da skida neka izvoli, ko neće ne mora, to je to.
Dođe vreme kada se stvari promene pa se prioriteti u životu malo okrenu, pa eto, može se reći da je ovo izdanje deo toga.
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
nESbo
Killah!
«
Reply #6 on:
October 27, 2009, 12:24:17 AM »
Evo skida se. Nisi hteo da masterujemo?
Spejs
Google+
what we're dealing with here is a total lack of respect for the law!
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #7 on:
October 27, 2009, 06:20:57 AM »
Hteo sam ja svašta Z.Bone, ali bilo mi je bitno da završim što pre, a znam da imaš obaveza i da nije toliko lako uklopiti sve. Trebalo je ustvari i kod pawwe to da uradimo, ali čak ni za to više nisam imao vremena...
edit:
i ovo je
kao
masterovano, ali kako ja nisam stručnjak nije sigurno ispalo nešto posebno kvalitetno. morao sam prvo da sredim ovu drugu traku koja je jako jako problematična bila (zbog konstantnog bass-a koji ide ispod svega ostalog i vrlo lako se prlja i pravi neke klikove) pa sam ostale dosta lako poravnao što se jačine tiče. još je ispalo dobro što sam radio tako jer se ispostavilo da sam morao da se vraćam u mix te trake da popravljam nešto, što ne bih mogao da sam nosio negde drugde. tako da, mislim da na kraju nije nešto pokvaren zvuk i prilično je ujednačen, a to mi je najvažnije.
«
Last Edit: October 27, 2009, 09:54:14 AM by сталкер
»
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
vsnrs
Killah!
«
Reply #8 on:
October 28, 2009, 09:40:39 PM »
Letranger - na trenutak sam mislila da sam u autechre svetu, reci cu ti kasnije detaljnije
edit:
opako ti je ovo stalkeru, prvi utisak mi je vise nego odlican
mozda mi se subtransit ne svidja koliko ostale, ali to je zato sto su poslednje 3 pesme neverovatne i jako su se lepo slozile, kao da su manja celina za sebe.
idem da slusam opet
«
Last Edit: October 28, 2009, 09:57:51 PM by vsnrs
»
Gordon Cole: Let a smile be your umbrella
Retained a sense of humour
новый Вендерс, ням ням
trišmegišto
Killah!
«
Reply #9 on:
October 28, 2009, 10:52:47 PM »
meni je taj lentrađer više omaž vangelisu nego otekli
7 sati (vremenske razlike?
) su mi zasad i dalje favorit. bilo bi super da malo češče šaraš na tu foru...
«
Last Edit: October 28, 2009, 10:54:55 PM by trišmegišto
»
ואתה יהוה מגן בעדי כבודי ומרים ראשי׃
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #10 on:
October 28, 2009, 11:01:58 PM »
@ves - Ej, hvala ti, baš mi drago :] Nisam siguran na šta misliš u vezi autechre sveta, ali me zanima naravno. Inače, to sam uradio onako naprasno jednog jutra, pod zaostalom inspiracijom nakon batrganja sa onim takođe ambient radom za Gete institut konkurs a sempl ljudskih razgovora i koraka je snimljen mobilnim dok sam išao glavnom ulicom (Kralja Milana) u BG-u, haha.
@triša - jeste... mislim, razlika
To me slučajno ubolo, jedina "srećna" stvar koju sam ikada u životu uradio (a i ne skoro - ovo je samo dorađena verzija spontano snimljene stvari od pre godinu i kusur dana).
A taj
Subtransit
je u 99% istovetnoj verziji i pod drugim imenom ustvari bio namenjen za onu propalu minimal klabing kompilaciju... :]
«
Last Edit: October 28, 2009, 11:19:51 PM by сталкер
»
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
pawwa
Label
Killah!
«
Reply #11 on:
November 03, 2009, 07:12:13 PM »
Preslušao sam još jednom tvoje, treće, izdanje, pre nego što nešto napišem. Većinu radova sa
Transitional
-a sam čuo ranije i mislim da mi to pravi sićušan problem...
This city has no end
je jedna od najboljih stvari koje sam čuo od tebe. Često sam je slušao...
Subtransit
mi nije najbolje legla prvi put kad sam je čuo, još dok je bila planirana za propalu AE minimal kopilaciju. Imao sam utisak da si je otaljao i uradio nekako na silu i bez specijalne ideje. Čudan (lošiji) zvuk, ali sama struktura i izbor synth-ova nisu loši. Razigrano prilično, đipao bih uz ovo (pogotovo uz napregnutu završnicu), ali deluje mi prolazno...
L'Étranger
ima atmosferu sličnu
Köner
-ovim radovima i tvoj osoben način na koji modulišeš bass. Najviše mi se svideo minimalistički hipno synth koji malo dođe, pa ode, zatim se vrati.
Dolazim do stvari za koju mislim da je nešto najbolje što si do sada uradio -
Silent street
. Zanimalo bi me šta te je povelo da ovo snimiš. Izuzetno tesnogrudi synth i note, čiju jaku atmoferu razblažuje čudna i razigrana (i meni baš izražajna) bass linija. Ovde ne osećam onu lenjost ili nedostatak volje, što zajedno umeju da odaju amaterski karakter, jednostavno mi je sve na svom mestu. Breathtaking, kontroliše me
potpuno
(recimo na istom nivou kao što to radi
The Tuss - Goodbye Rute
). Identifikovaću se sa ovom trakom i u buduće, a voleo bih da je čujem negde uživo
7 hours
, takozvana
Japanka
haha, mi se ranije na prvu loptu prilično svidela, ali opet mi deluje pomalo prolazno... No, ova stvar mi vraća sećanja jer smo jednom pokušali zajedno nešto da uradimo od nje. Ono što mi skreće pažnju je taj brzi hat...
Ipak prija ova tranzitivna simbioza mističnih i nostalgičnih traka sa ovim drugim razigranijim, i baš zbog toga stičem skroz
pozitivan
utisak na samom završetku "diska". Produkcija je na sasvim prihvatljivom nivou, zvuk mi nije smetao sa svojim srednjim novoom glasnoće.
...drifting in memory...
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #12 on:
November 03, 2009, 09:02:42 PM »
Hvala pawwo na iscrpnom utisku
Interesantno je kako se po treći put poprilično razlikuje moja i precepcija onih koji slušaju ove radove, gde se za neke moje lične favorite ispostavlja da ostaju nezapaženi ili čak ne dobro prihvaćeni i obratno, da bivam iznenađen pozitivnim reakcijama na stvari koje sam bez ikakvih posebnih ambicija uradio. Pokušavam još uvek da shvatim u čemu je fora i da li je to prosto nezaobilazno u tom procesu stvaranja
Međutim, definitivno dolazim do zaključka da je konstantan jedan paradoks, a to je da stvari koje sam onako bez razmišljanja, najspontanije i najlakše odradio ljudi najbolje prihvataju (dok one oko kojih je bilo cimanja deluju nezavršeno, haha). Što je dobro, znači da samo treba da pratim taj inicijalni instinkt i ne mozgam previše.
Sad, da ne detaljišem, ali generalno proteklih godinu dana sam bio truba što se kreativnosti tiče, sa velikim pauzama u bavljenju muzikom i mnogo započetih i nezavršenih stilskih eksperimenata, tako da se to sigurno prilično oseća. Bilo mi je bitno da kompletiram ove stvari za koje sam mislio da su ok i da će se koliko-toliko slagati, pa da (nadam se) stavim tačku na svo to lutanje i konačno uhvatim neki stabilniji kurs, jer je i dosadašnji način rada bio poprilično neefektivan.
A sad šta će biti zaista, to ćemo videti
«
Last Edit: November 03, 2009, 09:06:30 PM by сталкер
»
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
vsnrs
Killah!
«
Reply #13 on:
November 04, 2009, 10:02:27 PM »
Quote from: vsnrs on October 28, 2009, 09:40:39 PM
Letranger - na trenutak sam mislila da sam u autechre svetu, reci cu ti kasnije detaljnije
zaboravih na ovo:
mozda sam se ja utripovala zato sto dosta slusam Amber, ali podseti se pesme Silverside (pocetka)
negde od 50te sekunde pred kraj tvoje pesme
Gordon Cole: Let a smile be your umbrella
Retained a sense of humour
новый Вендерс, ням ням
сталкер
Label
Killah!
«
Reply #14 on:
November 04, 2009, 10:08:55 PM »
Morao sam da iskopam to da se podsetim jer se ne sećam tačno po nazivu - ali stvarno podseća malo na taj početak kod Silverside
>>>
koneyn.blogspot.com
Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Pages: [
1
]
2
3
Print
« previous
next »