CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 10:34:11 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3
  Print  
Author Topic: Audio Interface  (Read 2516 times)
Mika Technika
Guest
« on: March 02, 2008, 04:35:34 AM »

koji Audio Interface koristite?

Presonus Firepod

http://www.presonus.com/
« Last Edit: March 02, 2008, 04:39:55 AM by Mika Technika » Logged
abadroza
Ultravisitor

prefer sex without music, it sounds too good

abadrozin@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #1 on: March 07, 2008, 03:48:19 PM »

jebiga miko, izgleda da si jedini ovde koji to koristi  Sad

ali bas zbog toga, lepo bi bilo da nam ukratko (moze i nadugacko, ako te ne mrzi) objasnis: cemu to sluzi, kako radi i koliko kosta? Wink

www.abadroza.com
------------------------------------------------------------------
x0xb0x f#3 SokkOS, x0xb0x f#4 SokkOS
Korg Electribe EMX-1, EM-1, ES-1, Roland MC-303
LSDJ Game Boy Classic/Color ProSound mod
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #2 on: March 07, 2008, 04:37:11 PM »

Nije jedini, samo je najopremljeniji.  Grin  Wink

Audio interfejs omogucava komunikaciju racunara sa perifernim uredjajima za (logicno) auditorne potrebe. Svako ima barem nekakav interfejs, jer je i obicna integrisana zvucna kartica prosta vrsta interfejsa, samo ovo sto ima Mika ide mnogo dalje od toga, i to ne samo po pitanju kvaliteta. Brzina semplovanja, bit depth, broj ulaza/izlaza (i njihove vrste)... kod profesionalne produkcije, visoki kriterijumi korisnika i sam fizicki prostor neophodan za sve to prevazilazi kapacitete parceta plastike sa stampanim kolima unutar racunara. (mada, ima i takvih resenja koja nisu za zanemarivanje, koliko sam shvatio citajuci neke recenzije PCI kartica)

Ja trenutno imam Behringer UCA200 isporucen uz midi-kontroler UMX25 koji izgleda prosto smesno (plasticna kutijica nesto manja od pakle cigara) sa po jednim parom RCA konektora za ulaz i izlaz, ali i takav je bolji od integrisane kartice na mojoj maticnoj ploci.

U duhu sveopstih investicija Grin, paralelno sa monitorima i ja treba da uzmem nesto malo ozbiljnije. Trenutno imam u vidu M-Audio Audiphile USB i E-MU 0202 USB 2.0. To je u rangu izmedju 120 i 150 EUR.

A ovaj Presonus Firepod (koji zahteva Firewire konekciju) je oko 500EUR (kod nas, napolju je sve osetno jeftinije).  Smiley

EDIT:

@abadroza - pa cekaj malo, ta stvarcica na slici pored tvog MidAir-a 100% je audio interfejs!  Smiley koristis li ti to uopste?
« Last Edit: March 07, 2008, 06:37:52 PM by сталкер » Logged

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #3 on: March 07, 2008, 06:13:33 PM »

Review na našem jeziku za datu karticu je ovde.

сталкеру, gde si video da je Audiophile USB toliko keša? I ja sam pre neki dan zvao Lyru (isto u duhu novih investicija hehe) i rekli mi 180 ajvara. Za EMU 0202 USB ne znam, ali su mi čudni ti 24-bit/192kHz AD/DA konvertori (sad, šta znače oni signal to noise odnosi ne znam, ali je verovatno tu odgovor zašto je kartica jeftinija kako kažeš).

Kartica koju razmatram je Edirol UA-25. Ima je drugar i zadovoljan je, stabilna je itd. Mislim da je oko 200 EUR, što je najgore možda čak i više. Review za nju je na ovoj stranici. Ukoliko ne budem imao toliko keša, verovatno ću se opredeliti za PCI verziju Audiophile-a (Lyrastyle 11000 dinara), ili za USB verziju ako kažeš da znaš da ima negde da se kupi za te pare koje si naveo.

Trenutno imam SB Audigy (makar 24bit, ali opet nije to za produkciju, i ne podržava KX drajvere na štetu, a oni bi mogli da daju profi 7ms kašnjenja kod MIDIja)...

...drifting in memory...
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #4 on: March 07, 2008, 06:29:14 PM »

Ne drzi me za rec, posto nikad tamo nisam bio, ali sam iz raznih napisa stekao utisak da je ta Lyra skupa. Prema katalogu iz Artista koji je bajat malo  (oktobar 07) Audiophile je oko 150EUR. Jeste matora informacija, ali sanse da je poskupeo su minimalne, logicno je da eventualno pojeftini.

Signal to noise ratio (SNR) je odnos jacine "korisnog"signala prema pozadinskom sumu koji nastaje zbog elektromagnetne indukcije u uredjaju/kablu... valjda.  Smiley

USB malkice jede procesor, za razliku od PCI i Firewire konekcija, samo da imas na umu...

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #5 on: March 07, 2008, 06:43:08 PM »

Da, kad god sam zvao Lyru uvek su bili skupi. No, uvek za svaki slučaj proverim cenu i kod njih.

Artist danas zovem, Audiophile PCI je 9000 din., USB varijnatu trenutno nemaju, ali je 16000 dinara... Edirol UA-25 takođe nemaju. Lik kojeg sam dobio me je požurivao, i dva puta mi je rekao da dođem u radnju jer ni on sam ne zna više šta imaju i kolika je cena. Strašno...

...drifting in memory...
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #6 on: March 07, 2008, 07:02:28 PM »

Boze, gluposti... Prosto mi je zao sto su muzicki uredjaji stvar koje ne bi smeo kupovati naslepo, posto njakanje sa izdrkanim prodavcima nije nesto sto bi covek zeleo da prezivljava u trenutku kada treba da istrese nezanemarljivu sumu novca. Sad treba da potezem do kraja jebene Ustanicke da mi neko kaze da nema toga sto mi treba i da nema pojma kad ce ga biti niti koliko ce kostati. Ali u tome je stvar, moze im se, i to im savrseno odgovara dok je ova zemlja izolovana (ne ulazim u politiku, samo kazem).

Uzgred, po ovom mom katalogu, PCI varijanta je skuplja 600din a USB jeftiniji 3000 (da, tri hiljade) od ovoga sto ti je on izdiktirao. Ne znam kakva je tu racunica u pitanju, a verovatno ni oni.

U Mitrosu imam pretezno lepa iskustva, ima jedan lik samo koji malko smara, nije neljubazan, samo ignorise ono sto mu kazes i kao alternativu trazenom ti nudi bukvalno pet puta skuplji instrument, pa ti treba da se osecas kao debil objasnjavajuci da ne mozes to da priustis. Ne znam ko ce od nas prvi tamo svratiti, ali vredi se raspitati jer imaju siroku ponudu M-Audio interfejsa:

http://www.mitros-music.com/cat/2168-Kartice

edit - permutovao sam poredjenja cena u drugom pasusu.
« Last Edit: March 07, 2008, 07:19:50 PM by сталкер » Logged

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Mika Technika
Guest
« Reply #7 on: March 08, 2008, 12:58:13 AM »

ja tek sad video da je neko konacno nastavio temu,
@abadroza: eto i odgovor vezano za karticu je postavljen:)

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #8 on: May 15, 2008, 07:20:28 PM »

Sredio sam povezivanje sa E-MU PCI interfejsom... I mozda mi se samo cini, ali zvuk mi odjednom deluje tako dobro - kristalno!

ALI...

Postoji zujanje, nezavisno od pojacavanja/smanjivanja nivoa zvuka u mikseru. Zvucalo mi je kao problem sa uzemljenjem, to je taj tipicni zvuk indukovane struje, i logicno je da potice iz racunara. Nije strasno, recimo dok ide muzika relativno tiho, ne razaznaje se. Nije bucnije od samog racunara (ventilatora), pa nije bas ozbiljan problem, ali nije ni da mi treba to.

Primetio sam da se zujanje prekida na momente jedino dok restartujem racunar, pa dok se podize sistem. Onda sam provalio - problem je vezan za monitor (kome racunar prekida signal par puta pri podizanju).

Kada iskljucim monitor, nestane zujanje tog trenutka; kada ga ostavim ukljucenog a diskonektujem samo kabl za video signal - opet prestane zujanje. Znaci, u tom grmu lezi zec.

E, sad - zna li neko kako da se izborim sa ovim? :/

Uzgred, identican problem je postojao dok sam privremeno koristio integrisanu karticu povezanu sa monitorima, dok kod onog malog USB interfejsa toga nije bilo.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Plonk
Guest
« Reply #9 on: May 15, 2008, 11:01:32 PM »

probaj sa nekim ups-om, ili slicnom  spravom..sa ispravljacem napona...prijatelj imao slican problem i resio ga nabavkom istog Smiley
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #10 on: May 16, 2008, 08:18:00 AM »

Ma mora da ima neka caka... da zalemim nesto za nesto... i da sprzim karticu Grin

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
abadroza
Ultravisitor

abadrozin@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #11 on: November 18, 2008, 10:33:25 AM »

Polako dolazi vreme da kupim neku bolju zvucnu, pa me zanima vase misljenje i iskustvo.

Potrebna mi je externa zvucna, i to samo usb dolazi u obzir (zbog konekcije na lap top).
E sad ono sto mene zanima je midi sinhronizacija kartice sa drugim masinama jer planiram da to ide vise live nego na snimanje.

Moj plan je da zajedno budu vezani 2 x0xb0x-a, ritam masina i lap top.
(ne znam da li je bitno da kazem da ce lap top uglavnom imati ulogu semplera ili jos jedne ritam masine, dakle nece biti nesto previse opterecen)

Koliko je pouzdana midi sinhornizacija ovakvih kartica?

Koju mi karticu preporucujete?

www.abadroza.com
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #12 on: November 18, 2008, 11:21:45 AM »

Koliko mi se čini, većina kartica imaju uglavnom samo jedan MIDI par (IN/OUT). Nikad nisam povezivao stvari tako, nisam siguran kako to tačno funkcioniše, ali imaš one posebne MIDI interfejse/rackove koji samo za to služe, biće da ti treba tako nešto, pošto za toliko mislim da nećeš naći neko ekonomično rešenje all-in-one.

A možda može sve to i nekako redno da se veže?  Huh?

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
abadroza
Ultravisitor

abadrozin@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #13 on: November 18, 2008, 11:43:24 AM »

da, vezuje se redno, jedan uredjaj je master (tj on drzi klok), a ostali iz jednog u drugi se povezuju i prate master signal. e sad ja stvarno nisam imao iskustva s ovim pa ne znam koliko je to sve pouzdano. tu i lezi ta zackoljica  Smiley

@abadroza - pa cekaj malo, ta stvarcica na slici pored tvog MidAir-a 100% je audio interfejs! koristis li ti to uopste?
ovu sam recenicu tek sad provalio, cekaj jel hoces da kazes da preko ovoga mogu da sinhronizujem komp sa ostalim komponentama? vidis to mi nije palo na pamet  Angry a vrlo je verovatno da to moze tako da se odradi.

www.abadroza.com
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #14 on: November 18, 2008, 11:49:35 AM »

LOL, a ja sam sa debelim zakašnjenjem shvatio (pre par meseci), da je to ustvari za bežični prenos podataka, ne audio interfejs. Wink Valjda!? Smiley

To je ovo, jel' da? http://www.m-audio.com/products/en_us/MidAir.html

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Pages: [1] 2 3
  Print  

Jump to: