Jako interesantan dokumentarac, velika preporuka za pogledati nemačku stranu priče - koja se u nekim stvarima prepliće sa onom detroitskom (koju smo videli u drugim filmovima) a opet ima i nekih podudarnosti. Ovaj trejler nije baš na mestu, jer u filmu nije uopšte stavljan akcenat na taj (meni inače skroz bezvezan) Love Parade, već mahom na događanja koja su prethodila popularizaciji ovog zvuka u velikim gradovima.
Ima jako puno starih snimaka, i ima puno toga jako zanimljivog da se čuje, između ostalog i priče o zbližavanju zapadnih i istočnih Berlinera kroz žurke dosta pre samog pada zida. Meni je posebno zanimljiv taj aspekat kako su u jedno vreme Švabe EBM praktično nazivali tehnom, kao i maltene svu elektronsku muziku, te da je tehno posmatran samo kao nastavak na taj žanr - a ne nešto što je došlo niotkuda. Tu se najviše razilazi priča sa onom američkom, te mi ostaje nejasno ko je tu ustvari prvi došao do tog naziva za muziku.
Takođe uočavamo kroz film da je Sven Vath oduvek bio seronja
Lako ga je pronaći uz prave ključne reči. Jedino što iz nekog razloga nisam imao prevoda za kratke delove gde priča narator, ali uglavnom pričaju učesnici i tu ima prevod.