CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 11:10:59 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: Abadroza - No Effects [AE005]  (Read 2743 times)
Magarac
Nu one
*

View Profile
« on: February 09, 2010, 10:13:49 AM »

ABADROZA - NO EFFECTS
[AE005 // February 2010]

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=34l2A3rHgL8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=34l2A3rHgL8</a>

Abadroza is truly a unique acid artist. As the cover on his first album suggests, it is a collection of 100% hardware-based, computer-free, live improvised work. No Effects sticks to a retro feel and pure 303 tones, yet it sounds rather futuristic.

Seemingly focusing on danceable constructions, it's originally intended for solitary listenings and invasion of your mental places.

Digital mastering: Aleksandar Andonovski
Design and illustrations: Predrag Savić

Special thanks to Àsino Elettronico Crew, Saša Đurić aka Fibra and all my friends.

01   Dark
02   Window
03   Blur
04   Second moment
05   Slime
06   Square Form
07   Speech

>> FREE DOWNLOAD:
Full package (.rar, 64.5 Mb)
- 245kbps VBR MP3 files
- PDF booklet with active hyperlinks
- wallpaper set
- playlist file

lulelelu
Killah!

View Profile
« Reply #1 on: February 11, 2010, 01:58:01 AM »

evo prvi da se oglasim... potpuno fin album Smiley window mi favorit, second mi neslusljiv.. nisam ljubitelj tih stvari sto naginju na acid al ovo je stvarno fino i ozbiljno

bekhend, forhend, skinhed igra
radimo torbe od albino tigra
lulelelu
Killah!

View Profile
« Reply #2 on: February 11, 2010, 05:40:08 PM »

sto ste svi utihnuli?

bekhend, forhend, skinhed igra
radimo torbe od albino tigra
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #3 on: February 11, 2010, 09:39:32 PM »

Ja imam čast da slušam album već dva meseca + sam učestvovao u izdavanju pa ne bih da se guram > i ja čekam da se oglase slušaoci ako ih ima...

Na ChillOutu Kruko kaže: kao stare sa plus 8, divno : ) ... to je odlična preporuka samo po sebi Smiley
« Last Edit: February 11, 2010, 09:58:29 PM by сталкер » Logged

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
Nemanja
Killah!

ns_source87@hotmail.com
View Profile WWW
« Reply #4 on: February 12, 2010, 02:38:54 PM »

Dosta sam slusao album, ali sam namerno cekao da mi se slegnu utisci : )
Prva stvar koja me je jako obradovala jeste da si totalno uspeo da pobegnes iz nekog klasicnog acid tripa, i zaista napravis jako lepu mesavinu neverovatno prijatnu za slusanje. U pocetku sam "gutao" album sto nekad i nije tako dobro (ili jeste) hocu reci slusao sam album recimo 4 puta i svaki put mi je prijao i pustao sam ga bez ikakvog napora ili bilo sta, ali nisam uspevao da zapamtim ni jednu pesmu, nista nije strcalo, jednostavno album nije odvlacio dovoljno paznje na sebe Smiley tek kasnije dosli su odredjeni favoriti dosli do izrazaja Dark, Slime ...  (i poceo sam da izbegavam pesme kao Square Form, Second Moment ...)
Sto se tehnikalija. sve je na jako visokom nivou, produkcija, zvuk, stvarno se vidi da si ulozio dosta truda u ovo, i rekao bi da se to isplatilo.  Afro

pohvale i nesbu na odlicnom masteru!

definitivno album koji cu jos slusati Smiley

nESbo
Killah!

nesbo@hotmail.com
View Profile Email
« Reply #5 on: February 12, 2010, 07:43:18 PM »

od mene sve pohvale za album, posebno za cinjenicu
it is a collection of 100% hardware-based, computer-free, live improvised work.

preslusao sam mnogo puta, s obzirom da je imalo puno posla (abba drozo sredjuj mixer i kablove pod hitno Cheesy ). neke favorite ne mogu da izdvojim, ali cu da napomenem da su me najvise "namucile" Blur i Slime.

jos jednom pohvale za album i ostvareni protok, vidim da ce se o albumu tek pricati  Afro

ziveli i uzivali.

Spejs
Google+

what we're dealing with here is a total lack of respect for the law!
Tamer
Administrator
Killah!

:\/

danilocrni@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #6 on: February 14, 2010, 04:16:28 PM »

stavio sam "noeffects2 1440x900" za wallpaper Smiley

odlicno izdanje, prve dve pesme mi se najvise svidjaju, i zadnja, koja me je odusevila! mada su sve odlicne, originalne... jedino me nervira kick u Square Form-u Cheesy

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #7 on: February 16, 2010, 05:09:26 PM »

Ajde pawwo obnaroduj koliko već ima skinutih kopija! Cheesy A tu se ne računaju one stavljene na ove share servise, što su Rusi dalje prosleđivali Smiley

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #8 on: February 16, 2010, 09:21:57 PM »

Ok samo da se vratim u BGD, da proverim malo detaljnije jer recimo na caozdravo hosting-u ima previse hit-ova - zahteva za arhivom Abadrozinog albuma, medjutim taj zahtev ne mora da znaci da je ceo fajl skinut, jer mozda je samo bot proverio da li je fajl dostupan kako bi ga indeksirao... U svakom slucaju, cifra je sasvim super, samo da vidimo statistike na last.fm to me bas interesuje : D

...drifting in memory...
pawwa
Label
Killah!
*

View Profile WWW Email
« Reply #9 on: February 20, 2010, 03:37:18 PM »

Album broji 2197 hit-ova sa sajta label-a, i 821 sa EUnet-a. Total ~3000. Međutim to se i ne poklapa sa stanjem bandwidth-a i na jednom i na drugom serveru (~50GB ukupno, što je ~800 skinutih arhiva), a to razilaženje statistika hosting control panela i npr. webalizer-a je poznata stvar - dakle, ova suma ne mora da bude tačna, ali daje neku okvirnu informaciju. Kao što je сталкер napisao album je okačen na gomilu share-ova od strane drugih ljudi, tako da cifra može biti samo veća. Koliko vidim i last.fm se update-uje fino.

Ono što smo napisali - Abadroza is a unique acid act - stvarno i mislimo, odnosno nije u pitanju neki standardni bullshit. Dva favorita su sigurno Dark i Window, koje se odlično nadovezuju i dobro je što ih je Abadroza postavio na prva dva mesta, njima album već na samom početku pridobija simpatije. Uvek otkinem na deo sa acid linijama u Dark-u oko 3:30, i onim x0xb0x efektom kada acid linija ide unazad. Acid linije mi se najviše sviđaju u te dve stvari. Slime tako stručno klizi sa odličnim aranžmanom, zvuči mi skroz profesionalno, a stalno mi kroz glavu prolazi to da npr. da ljudi nisu znali za ove stvari i da si ovo radio live masa bi poludela na dens floru : D

Uopšte raspored traka mi je super  - i sama poslednja oooodlična stvar Speech sa dobro isprogramiranim ritmom i atmoferom zanimljivo zatvara album, ne stvara se onaj uobičajeni osećaj zasićenosti. Jako mi je drago što kompletna slika u vezi albuma deluje skroz profi; od muzike, rasporeda traka, omota, do promocije, i bez foliranja staje rame uz rame uz etabilirane izvođače.

Po meni, ovo je album za pamćenje i moraće da se nađe u nekom dokumentarcu o srpskoj elektronskoj muzici Cheesy

...drifting in memory...
abadroza
Ultravisitor

prefer sex without music, it sounds too good

abadrozin@hotmail.com
View Profile WWW Email
« Reply #10 on: February 20, 2010, 09:21:55 PM »

ovo je album za pamćenje i moraće da se nađe u nekom dokumentarcu o srpskoj elektronskoj muzici
i po meni!

hvala, ljudi, drago mi je da vam se svidja album i da je sve super ispalo! za mene, mnogo mnogo bolje nego sto sam ocekivao.

hvala i na odlicnom marketingu, sto je verovatno bilo od presudnog znacaja. na googlu "abadroza", umesto prethodnih 200+ linkova (od kojih je vise od pola vodilo ka "legendarnom" prodigy remixu), sada daje 2000+. sa punim nazivom, dakle "abadroza no effects", daje 1700+ (od kojih vecina stvarno vodi ka albumu). steta samo sto ne izlazi www.asino-elettronico.com prvi  Sad

inace, u sredu (24.feb) square form bice emitovana na http://radio.elektrana.net/ u emisiji emiter (od 21-22h) (tako kaze alavuk na rumskom). Smiley

abba drozo sredjuj mixer i kablove pod hitno
joj, hocu, al samo da zberem neke pare  Undecided

www.abadroza.com
------------------------------------------------------------------
x0xb0x f#3 SokkOS, x0xb0x f#4 SokkOS
Korg Electribe EMX-1, EM-1, ES-1, Roland MC-303
LSDJ Game Boy Classic/Color ProSound mod
сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #11 on: February 20, 2010, 09:47:55 PM »

Ja samo moram da kažem da je rezultat "marketinga" putem direktnog kontakta domaćih online magazina poražavajući - od desest mailova NI NA JEDAN nismo dobili nikakav odgovor a takođe nije nigde objavljena ni najkraća vest.

Zato mi je duplo zadovoljstvo što je tolika slušanost i bez njihove podrške.

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #12 on: February 26, 2010, 08:07:39 AM »

Smiley http://nasdvoje2.blogspot.com/2010/02/abadroza-no-effects-asino-elettronico.html

сталкер
Label
Killah!
*

View Profile WWW
« Reply #13 on: February 26, 2010, 10:27:18 AM »

Super!!! Smiley Kako nekim ljudima nije ništa teško i urade na svoju ruku stvari (u najpozitivnijem smislu reči, naravno), dok drugima  nudiš na tacni, pa se ne udostoje ni da kažu "ne, hvala". Zato ćemo morati debelo da revidiramo pristup u "odnosima sa javnošću", dosta je bilo titranja retrogradnim "veličinama".

Nisam se inače izjasnio detaljnije oko albuma... Prva stvar i možda baš karakteristična za ovo izdanje je da sam mogao glatko da ga slušam puno puta u krug, ne zamara me, niti mi dosadi (a evo ima već dosta vremena kako slušam). Abadroza ima vrlo izraženi lični stil, sve je uvek tako vrcavo i razigrano, vrvi od života - a da pritom ne deluje plitko i blentavo - što je nešto prilično retko danas, posebno mislim na elektronsku muziku. Ko kaže da ovo nema dušu, mora da je operisan od sluha i osećaja.

Stvari mi funkcionišu odlično kao celina i tu ne bih neke specijalno izdvajao, ali ako baš moram, recimo da mi je uvek posebno uzbudljivo čim čujem da kreće Second Moment, dok tu i tamo mi se desi da preskočim Square Form. Najviše zato što mi nešto ne štima u zvuku, delom mi je napadna, "in yo face", nema prostora da se diše, ali opet kao kompozicija mi je svejedno super.

Baš mi je super za sada sve ovo ispalo oko Abadrozinog izdanja, i osim što mislim da nam je ulilo svima veliku nadu već na početku ove godine, tek će biti reči o ovome Wink

>>> koneyn.blogspot.com

Onde está a alegria,
que eu sonhava alcançar?
vsnrs
Killah!

View Profile
« Reply #14 on: March 02, 2010, 05:16:49 PM »

I ja sam slusala album mnogo ovih dana, fora je sto je nekako opustencija i brzo proleti, pa je lako coveku da pusti ponovo. U principu, album se drzi ujednacenog zvuka (i tempa), tako da nema nekih za koje bih mogla reci da se izdvajaju (kao sto je npr, ne zamerite sto poredim, Stress2 na pavinom albumu), sem da eto te prve dve, Dark i Window jesu glavne u kraju. Ja sad ne slusam nesto mnogo ovakve stvari, te mi je jos doslo kao osvezenje, a vidim da se i mom macku svidja, da ne pricam u kakvom je fazonu bio Grin Mogla bih ga okarakterisati kao veselica album, jer iako su tu nazivi poput Dark, Slime i Blur, meni pozitivno zraci. (mozda neko ima skroz drukciji utisak od mene, al sta sad..)

Pages: [1] 2
  Print  

Jump to: