CaoZdravo.Com :: magazin za modernu muziku
May 24, 2012, 11:33:21 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: AE insights: novi albumi i nastupi @ 2012 | http://www.asino-elettronico.com

Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Nalle - By Chance Upon Waking [2006 Pickled Egg Records]  (Read 777 times)
Endymion
Moderator
Forum ninja

View Profile
« on: March 04, 2008, 05:47:34 PM »

Nalle je trio koji čine Chris Hladowski, Aby Vulliamy i Hanna Tuulikki. Dvoje od njih sviraju i u One Ensemble of Daniel Padden. Primetili ste finsko prezime? Onda sasvim sigurno znate, ukoliko bar malo pratite finski freakfolk, šta vas očekuje.

Glas Hanne Tuulikki je vrlo teško odrediti. Možda bi moglo da se kaže da negde podseća na Bjork, Islaju i Joannu Newsom. Takva je i muzika, samo minus eksperimentisanje sa elektronikom karakterističnim za Bjork. Muzika je u potpunosti organska, čak bi se moglo reći i sa dosta tradicionalnih elemenata, škotskih pre svega (ovde imam na umu treću pesmu "Iron's Oath"). Ali to ne znači da se ovde radi o nekom etno albumu. Daleko od toga. Hannin glas i škriputava muzika sa nešto improvizacije sasvim sigurno svrstavaju ovaj album u freakfolk žanr.

Toplo preporučujem ovaj album svima - kako onima koji se tek upoznaju sa freakfolkom, tako i onima koji su već dobro zagazili u te vode. Ovim prvim jer mislim da je ovo tipični (ne prosečni!) freakfolk album i da će time otkriti šta ih dalje čeka. Ovim drugim jer smatram da zaslužuje pažnju.

Nalle Live at Glasgow 3.11.2007.
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=4ua5M_GOY4k" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=4ua5M_GOY4k</a>

The brain is the screen.
martians_egg
Guest
« Reply #1 on: April 07, 2008, 07:49:32 PM »

mmm, ccujem da nalle imaju novi album, the siren's wave.svakako neka vrsta odgovora na joanino, cocorosie i finsko najlepshe prenemaganje vechite dece, o by chance upon walking mislim sve najbolje, svakako jedan od distinktivnijih glasova iz glazgova, koji je oduvek imao zanimljive i beskompromisne bendove , a i tamo je annual sastajalishte razlichitih aktera 'nove' muzike, famozni festival instal (vishe okrenut ka free-improvu i noiseu), a  momci iz volcano the bear pod ccijim martirskim okriljem su se sastali ovi divni ljudovi svakako znaju da prepoznaju neke od gore navedenih karakteristika kao vrhovnu mudrost.  Smiley
Endymion
Moderator
Forum ninja

View Profile
« Reply #2 on: April 07, 2008, 10:40:18 PM »

Pročitah da su izdali novi album, no ne da se naći još uvek tj. nije se dalo pre desetak dana ili tako nešto. Jedva čekam da ih čujem, mada su kritike koje sam pročitao ne baš preterano pohvalne ali to ništa ne govori...

The brain is the screen.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: